reklama
PanzerGlass iPhone 15

Warner Bros. spustí kanál Warner TV a službu Max

Warner Bros. spustí kanál Warner TV a službu Max
2024-04-01T13:09:01+02:00
• 26. 3. 2024

Tisková konference k Warner TV a VOD službě Max, zdroj: hifimanie.cz

Warner TV, která se už 2. 4. objeví na českých obrazovkách, se pokusí oslovit diváky tematickými cykly. Těšit se můžeme například na úterní sci-fi filmy, nedělní superhrdinské vysílání a páteční filmové hity. Lokální ředitel distribuce společnosti Warner Bros. Discovery navíc očekává, že nový kanál pomůže oslovit zákazníky online služby Max, ve kterou se již 21.10 promění stávající HBO Max.

„Není překvapením, že jsme si pro Warner TV vybrali Českou republiku. Vidíme tu velký potenciál domácností, které zatím ještě neoslovujeme,“ uvedl Václav Paleček.

Kanál Warner TV bude bezplatně dostupný v rámci DVB-T2 vysílání. Tam se bohužel dočkáme jenSD kvality, nebo přesněji qHD rozlišení (960 x 540). Upřímně bychom raději viděli alespoň 720p. Na druhou stranu v placených televizních službách mobilních operátorů a internetových televizí se dočkáme FullHD rozlišení.

Mezi placenými službami, které již distribuci potvrdily, najdeme Magenta TV (T-Mobile), Vodafone TV, Elsat, Poda, SledováníTV, Grape SC, Lepší TV, Antik, FlixPro a Sweet TV. Dohody se satelitním Skylinkem a O2TV zatím společnost nedosáhla. Je ale pravděpodobné, že se dočkáme i tam. Jednání totiž stále probíhají.

Česká republika je teprve druhým evropským působištěm nového kanálu. Dosud je totiž dostupný pouze v Itálii. Vysílání zahájí snímek Vesmírná Odysea. Ze seriálů pak máme čekat tituly jako Superdrbna (Gossip girl), nebo Uklízečka. Za svou ale společnost zanedlouho přijme i Olympiádu, která vypukne 26. července 2024.

Max přinese 2 x více obsahu

Doplňkový balíček Sport pro službu Max

S Warner TV a službou Max přijde i sportovní obsah na vyžádání, zdroj: hifimanie.cz

Hlavním tahákem služby Max na zákazníky, které neoslovilo HBO Max, má být dramaticky širší nabídka titulů. Zástupci společnosti zmínili, že se můžeme těšit na 2x více filmů a seriálů. Fanoušky sportu jistě zaujme, že i zde bude už v základu k dispozici vysílání z letošních Olympijských her.

Ačkoli se společnost Warner Bros. Discovery na tiskové konferenci nepochlubila cenami, už teď víme, že budou dostupné 2 balíčky s možností rozšíření o sportovní obsah. Vybrat si bude možné z variant Standard a Premium. První umožní streamovat zároveň na dvě zařízení s FullHD rozlišením. Varianta Premium pak slibuje až 4 streamy zároveň, 4K rozlišení a Dolby Atmos. Doplňkový balíček Sport pak zajistí pohodlný přístup ke sportovním přenosům z nabídky kanálu Eurosport.

 

Od malička pohlcený technologiemi, zvukem a obrazem. Nejraději je, když sedne doma u filmu. Pak ostatní otravuje řečmi o tom, že je domácí kino lepší než multiplex.

Komentáře

Hifimánie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim