reklama
PanzerGlass iPhone 15

Sony představilo (nejen) soundbary Bravia Bar 9 a Bravia Bar 8

Sony představilo (nejen) soundbary Bravia Bar 9 a Bravia Bar 8
2024-04-18T15:55:09+02:00
• 18. 4. 2024

Zdroj: Sony

Sony představilo celou plejádu nových audio produktů. Nejzajímavějšími novinkami alespoň za nás jsou soundbary Bravia Theater Bar 9 a Bravia Theater Bar 8. Ty doplňují bezdrátové reproduktory Bravia Theatre Quad a poněkud unikátní osobní domácí kino Bravia Theater U.

Bravia Bar 9 a Bravia Bar 8

Bravia Bar 9 v rozměrech 1300 x 64 x 113 mm nabídne celkem 13 reproduktorů. Z toho dva směřují nahoru a dva do stran. Nechybí podpora Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced (prostřednictvím nadcházející aktualizace) a zvuk ve vysokém rozlišení. Soundbar je osazen dvěma porty HDMI, z nichž jeden je HDMI verze 2.1 s VRR a ALLM pass-through.

Bravia Bar 9

Sony si od soustavy třinácti reproduktorů slibuje špičkový zvuk; zdroj: Sony

Bravia Bar 9 podporuje funkci 360 Spatial Sound Mapping pro virtuální prostorový zvuk. Dále je možné rozšíření o volitelné zadní bezdrátové reproduktory Sony SA-RS5 a SA-RS3 a bezdrátové subwoofery SA-SW5 a SA-SW3.

Bravia Bar 8 pak nabídne v menším těle o rozměrech 1100 x 64 x 113 mm celkem 11 reproduktorů, včetně dvou směřujících nahoru a dvou do stran. Je také kompatibilní s Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced (prostřednictvím nadcházející aktualizace) a zvukem ve vysokém rozlišení. Konektivita je pak shodná s Bravia Bar 9, tedy dva porty HDMI, z toho jeden HDMI verze 2.1 s podporou VRR a ALLM.

Bravia Bar 8

Bravia Bar 8 nabídne oproti většímu sourozenci „pouze“ 11 reproduktorů; zdroj: Sony

Bravia Theater Quad 

Theater Quad je balíček čtyř bezdrátových reproduktorů, který je nástupcem modelu Sony HT-A9. Každá jednotka navíc obsahuje nový reproduktor směřující nahoru. Čtyři jednotky tak čítají celkem šestnáct reproduktorů namísto dvanácti, jako tomu bylo v případě HT-A9.

Theater Quad

Bezdrátové reproduktory Theater Quad lze rozmístit podle potřeby; zdroj: Sony

Nechybí podpora Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced (prostřednictvím nadcházející aktualizace) a zvuku ve vysokém rozlišení. Podporuje také funkci 360 Spatial Sound Mapping, která analyzuje okolní prostředí a umisťuje virtuální reproduktory do místnosti. Bravia Quad nabízí dva HDMI porty a podporuje herní funkce VRR a ALLM.

Bravia Theater U

Osobní domácí kino Bravia U je nákrčník se dvěma reproduktory s 12hodinovou výdrží na jedno nabití. K televizorům Sony z letošní řady jej lze připojit bezdrátově. Se staršími televizory je nutné využít přibalený dongle.

Theatre U

Límec Theater U lze připojit i k ovladači od konzole Playstation 5; zdroj: Sony

Bravia U vytváří okolo uživatele zvukovou bublinu a k jednomu televizoru lze připojit dvě jednotky současně. Nákrčník nabízí také vícebodové připojení a může se připojit k systému PS5 pomocí kabelu do ovladače.

Bravia U nabídne podporu Dolby Atmos. Musíte mít ovšem televizory Sony Bravia z řady 7, 8 a 9. Má také nastavení optimalizace prostorového zvuku 360, což je zřejmě verze mapování prostorového zvuku 360, které se nachází u soundbarů 2024.

Cena a dostupnost

Dostupnost na našem trhu neznáme. K dispozici jsou ovšem alespoň ceny v amerických dolarech. Bravia Theater Bar 9 vyjde na 1 399 USD, tedy cca 33 000 Kč, Bravia Theater Bar 8 pak na 999 USD, tedy cca 23 500 Kč. Bravia Quad pořídíte za cenovku 2 499 USD což je bezmála 60 000 Kč, Theater U je nejlevnějším kouskem v nabídce. Doporučená cena činí 299 dolarů, tedy cca 7 000 Kč.

S technologiemi si hraje od nepaměti a doma má v nich více nepořádek než pořádek. Ostravak, který se stále místy učí psát slušně a spisovně. "Zatimco tata rubal uhli, ja rubu texty, bo mam chrome ruky."

Komentáře

Hifimánie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim