reklama
Banner-Satechi_300x300px-300x300x

Nothing Ear a Nothing Ear (a) slibují lepší zvuk i zábavnější design

Nothing Ear a Nothing Ear (a) slibují lepší zvuk i zábavnější design
2024-04-18T12:45:05+02:00
• 18. 4. 2024

Nothing Ear (a), zdroj: tisková zpráva Nothing

Britská značka dnes v Tokiu odhalila novinky Nothing Ear a Nothing Ear (a), která slibují nejen nejlepší zvuk, jakého společnost dosáhla, ale také integraci generativní umělé inteligence ChatGPT. A to je něco, o čem jsme ještě neslyšeli! Cena obou modelů přitom bude velmi přátelská a tak potěší i mladší posluchače, kteří musí investice do audia bedlivě zvažovat.

„Integrací služby ChatGPT se sluchátky Nothing, včetně nových modelů Nothing Ear a Ear (a) a s operačním systémem Nothing OS, jsme učinili první kroky k velké změně, a to jsme teprve na jejím začátku,“ řekl Carl Pei, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Nothing. „Jako vždy se těšíme na zpětnou vazbu od naší komunity.“

Nothing Ear pro milovníky čistého zvuku

Ear Lifestyle 1920x1080 1920x1080x

Novým model si drží ikonický design posun nastává ve zvuku, zdroj: tisková zpráva

Sluchátka  si zachovávají oblíbený průhledný design. Výrazně ale vylepšují zvukový projev. Výrobce je totiž osadil novými 11mm měniči s keramickou membránou a slibuje bohatší zvuk i jasnější a detailnější výšky. Konstrukce navíc oproti původnímu modelu Ear (2) nabídne lepší ventilaci prostoru za membránou, která má potenciál přinést dynamičtější basový projev s lepším prokreslením.

Ear Product Macro 1 Dark 1920x1080 1920x1080x

Dvoukomorová konstrukce má nyní bohatší ventilaci, zdroj: tisková zpráva

Novince nechybí podpora pokročilých kodeků LHDC 5.0 a LDAC od Sony. O přísun detailů by tak neměla být nouze. Skrze 1Mbit pásmo Bluetooth připojení totiž dokáží přenést až 24bit/192kHz audio. Integrovaný ekvalizér přitom uživatelům dá možnost, upravit si tonalitu sluchátek dle vlastního vkusu a dokonce i vytvářet zvukové profily pro různé  hudební žánry a nebo třeba mluvené slovo.

Uživatele, kteří si žádají moderní technologie potěší i fakt, že výrobce vylepšil i potlačení okolního hluku ANC. Adaptivní Smart ANC totiž dokáže automaticky upravovat intenzitu potlačení v závislosti na intenzitě okolního hluku. Vzhledem k našim stížnostem u předchozího modelu nás těší i informace o výdrži baterie. Sluchátka by totiž měla bez potíží zvládnout 8,5 h poslechu a se započítáním dobíjecího pouzdra dosáhnout až na více než 40 h. Pouzdru navíc nechybí ani podpora bezdrátového nabíjení.

Mezi praktickými můžeme jmenovat technolofie Dual Connection, umožňující připojení dvou zařízení zároveň, která se hodí například při práci s notebookem a telefonem. Technologie Low Lag přitom zajistí nízké latence při přehrávání videa i her. Výčet uzavřeme spolehlivým a jistým ovládáním tlakovými spínači, inspirovaným Apple Airpods.

Každodenní společníci: Nothing Ear (a)

Ear(a) Yellow KV 1920x1080x

Dostupnější sluchátka přichází ve výrazné žluté barve, zdroj: tisková zpráva

Pro ty, které spíše než detailní přednes zajímá styl jsou tu nová a ještě dostupnější Nothing Ear (a). Ta do firemního portfolia přináší trochu hravosti v podobě výrazně žlutého provedení. I když upouštějí od keramického měniče, mohou se pyšnit totožnou dvoukomorovou konstrukcí zajišťující důraznější basovou složku zvuku. I ony nabídnou podporu LDAC a nechybí jim dokonce ani certifikace Hi-Res Audio. Celková výdrž baterie se přitom vyšplahala dokonce až na 42,5 hodiny. I zde přitom najdeme adaptivní Smart ANC, Dual Connection a Low Lag režim i tlakové spínače v nožkách.

Umělá inteligence na dosah

Novinky poteší integrací s hlasovým rozhraním nejpopulárnější generativní AI Chat GPT. Díky nové integraci budou moci uživatelé s nejnovější verzí Nothing OS a aplikací ChatGPT nainstalovanou na svých telefonech Nothing mluvit s nejoblíbenějším nástrojem pro umělou inteligenci přímo z Nothing sluchátek.

Cena a dostupnost

Nová bezdrátová sluchátka budou dostupná již v pondělí 22. dubna 2024. Ceny jsou přitom velice přátelských 2 599 Kč za Nothing Ear (a) a stále velmi příjemných 3 799 Kč v případě Nothing Ear.

První dojmy z dostupnějšího modelu najdete už nyní na stránkách naší sesterské redakce Dotekomanie.cz.

Více informací naleznete na stránkách výrobce Nothing.tech.

Redakce

Milujeme Hi-FI, AV techniku i High-End a nebojíme se o nich psát.

Komentáře

Hifimánie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim