reklama
Banner-Satechi_300x300px-300x300x

Auralic S1 a ALTAIR G2.2 ukáže výrobce na veletrhu High End 2024

Auralic S1 a ALTAIR G2.2 ukáže výrobce na veletrhu High End 2024
2024-04-23T17:19:18+02:00
• 23. 4. 2024

Auralic Aries S1 i s prémiovým napájecím zdrojem, zdroj: us.auralic.com

Společnost Auralic se etablovala jako průkopník špičkového streamingu. Nepřekvapí tak, že i její novinky Auralic S1 a ALTAIR G2.2 míří do stejné domény. Faktem ale je, že ALTAIR G2.2 si své příznivce získá širší funkcionalitou. Na rozdíl od dostupnějších modelů nové řady S1 totiž nabídne i funkce předzesilovače.

Novinky výrobce vystaví na veletrhu High End v Mnichově. V případě, že se na akci chystáte je najdete v atriu 4.0G a pokoji E211.

Auralic S1 slibuje špičkový streaming za přijatelnou cenu

Řada Aiuralic S1 přináší high-end technologie výrobce do přijatelnějších cenových úrovní. Navíc výrobce slibuje i pokročilé zpracování zvuku zahrnující ekvalizaci i kompenzaci umístění reprosoustav v prostoru.

ARIES S1 Inside 2 1085x1085x VEGA S1 Inside 2 1085x1085x
Auralic Aries S1 a Vega S1 mají solidní toroidní transformátor a technologie vyšších řad, zdroj: us.auralic.com

Model ARIES S1 se zaměřuje na digitální výstupy a je ideální pro milovníky digitálního audio setupu. Naopak VEGA S1 nabízí analogové výstupy XLR a RCA pro snadnou integraci do tradičních systémů. Zařízení si od dražších příbuzných přináší pokročilé funkce, jako Direct Memory Access a Direct Data Recording, které slibují eliminaci negativních jevů jako je jitter a digitální šum. Samozřejmostí je bezproblémová spolupráce s širokým spektrem streamovacích služeb zahrnující TIDAL i Spotify. Brzy by novinky měly získat i certifikaci Roon Ready. Novinky vstupují do prodeje s jednotnou cenovkou  1 999 €, tedy za 50 000 Kč.

PSU S1 Inside 1085x1085x

Příplatkový zdroj nabízí oddělené transformátory pro audio obvody a streamovací platformu Tesla G3, zdroj: us.auralic.com

Pro nejnáročnější audiofily nabízí Auralic i externí napájecí zdroj S1 Purer-Power. Ten by měl přinést dalším zlepšení zvukového projevu obou zařízení. Zcela totiž obchází integrované napájecí obvody a galvanicky oddělí napájení digitální streamingové platformy Tesla G3 od zvukových obvodů. Je proto osazen rovnou dojicí separovaných transformátorů. Slibuje tak méně šumu a ještě čistší, detailnější zvukový výstup. Jeho cena je stanovena na 999 € – cca 25 000 Kč.

Auralic Altair G2.2 je evolucí ověřeného streameru s předzesilovačem

Auralic Altair už v minulosti představoval etalon všestrannosti a nejinak je tomu i v případě novinky. Kromě bohaté streamingové výbavy, která stojí také na platformě Tesla G3 totiž nabídne i funkce předzesilovače s analogovým ovládáním hlasitosti. Nově ovšem doplňuje k bohaté nabídce digitálních a analogových vstupů také HDMI eARC. Snadno jej tak půjde integrovat i s televizorem, nebo projektorem.

ALTAIR G22 stack 2400x1272x

Auralic Altair G2.2 spojuje pokročilé streamingové funkce se solidní konektivitou a funkcí předzesilovače, zdroj: us.auralic.com

Na rozdíl od dostupnějších modelů na věhlasném zařízení nešetřil a tak nabízí galvanicky oddělené napájení streamovacích komponent a audio obvodů již v základu. Tady kompromisy nebudou. Cena novinky je také výrazně sebevědomějších 5 999 € – přibližně 150 000 Kč.

Nový software i pro starší modely

Ačkoli jsou Auralic S1 a ALTAIR G2.2 zajímavé novinky, není to vše. Pochvalu si výrobce zaslouží za to, že dbá i na starší produkty. Na rozdíl od některých etablovaných značek High End světa tak neváhá a nabízí aktualizaci na nejnovější software i starším modelům. Majitelé se tak brzy dočkají nové verze operačního systému Lithtning OS V10, která doplní funkce jako PureDAC režim a režim Tone Mode, který by měl zlepšovat kvalitu reprodukce.

Výrobce v tiskové zprávě informoval, že nový software bude dostupný skrze OTA aktualizci již před koncem dubna 2024.

Více informací naleznete na stránkách výrobce.

 

Redakce

Milujeme Hi-FI, AV techniku i High-End a nebojíme se o nich psát.

Komentáře

Hifimánie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim