reklama
Banner-Satechi_300x300px2-300x300x

Moondrop MIAD 01 bude ideálním telefonem pro audiofily

Moondrop MIAD 01 bude ideálním telefonem pro audiofily
2024-05-02T13:36:48+02:00
• 24. 4. 2024

Zdroj: Moondrop

Čínská společnost Moondrop představila svůj první smartphone MIAD 01. MIAD přesněji znamená Mobile Internet Audio Device (mobilní audio zařízení s připojením k internetu). A neinformujeme vás o něm jenom tak. Tento telefon si totiž říká o pozornost především kvůli zvuku.

Moondrop MIAD 01 – dvackrát Jacka, prosím

Na doposud jediném odhaleném snímku můžeme vidět zadní stranu telefonu v bílém barevném provedení. Povrchová úprava se pak dočkala estetických pruhů. Část s fotoaparáty je vyvýšena a můžeme na ní zahlédnout také logo výrobce.

Co potěší více, je fakt, že výrobce u svého telefonu inzeruje hned dva jack konektory pro sluchátka. Na snímcích zatím nevidíme ani jeden z nich. Nacházejí se nejspíše na horní straně telefonu, avšak tu nám zatím výrobce neodhalil. Jisti si ale podle informací můžeme být tím, že je zde symetrický 4,4mm pentacon jack a samozřejmě klasický 3,5mm jack s podporou mikrofonu. Informaci o výkonu integrovaného zesilovače, nebo parametrech D/A převodníku společnost bohužel zatím nesdělila. Vzhledem k tomu, že mají ale portfolio plné magnetoplanárních sluchátek očekáváme slušnou specifikaci. Každopádně integrace 4,4mm pentaconu je zajímavá sama o sobě. Na výkon sluchátek má symetrické napájení většinou velký vliv. Jak se potvrdilo i v naší recenzi Meze Liric 2.

Moondrop MIAD 01 teaser

Zdroj: GSMarena

Další detaily, které můžeme na obrázcích vidět, už pro nás z audio hlediska nejsou tolik zajímavé. Přesto vám je v rychlosti shrneme. Na pravé straně jsou tlačítka pro ovládání napájení a hlasitosti. Ty jsou v oranžové barvě, aby vše ladilo s ostatními designovými prvky telefonu. Telefon má pravděpodobně plochý boční rám. To známe například z iPhonů.

O MIAD 01 jste mohli číst první informace již v únoru. Tehdy ovšem nebyly dvakrát zajímavé. Na stránkách Moondrop se pouze objevila kategorie chytrých telefonů, a to bylo vše. V současnosti zde není o mnoho více a dozvíme se pouze to, že MIAD 01 by měl být představen již brzy. Otázkou také je, zda se telefon podívá na náš trh. My bychom jej jistě přivítali s radostí, protože chytrých telefonů zaměřených opravdu na co nejvyšší kvalitu zvuku najdeme v nabídce opravdu velmi málo.

Zdroje: moondroplab.com, gsmarena.com

S technologiemi si hraje od nepaměti a doma má v nich více nepořádek než pořádek. Ostravak, který se stále místy učí psát slušně a spisovně. "Zatimco tata rubal uhli, ja rubu texty, bo mam chrome ruky."

Komentáře

Hifimánie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim