reklama
Banner-Satechi_300x300px-300x300x

Steven Wilson bude na High Endu přednášet o prostorovém zvuku!

Steven Wilson bude na High Endu přednášet o prostorovém zvuku!
2024-04-22T10:52:41+02:00
• 22. 4. 2024

Steven Wilson, zdroj: tisková zpráva

O tradiční setkání milovníků špičkového zvuku HIGH END 2024 jsme již psali. Novinkou je, že se účastní i Steven Wilson, renomovaný hudebník a producent, který představí své nejnovější album „The Harmony Codex“. Wilson přinese album v prostorovém formátu a veletrh obohatí i svými semináři a workshopy na toto téma. Společně s pořadatelem a společností PMC, která je na pravidelným účastníkem veletrhu, se Steven Wilson podělí o své znalosti a zkušenosti s mícháním prostorového zvuku. Na jeho prezentacích se návštěvníci seznámí s praktickými ukázkami a diskusí o využití moderního formátu v hudební produkci. Zaznít by měly i informace o remixování alb kapel jako Tears for Fears, Ultravox a Roxy Music, které měl Wilson na starost.

HIGH END 2024 Steven Wilson Peter Thomas PMC Studio 1800x1200x

Steven Wilson a Peter Thomas z PMC, které zapůjčí Dolby Atmos sestavu, zdroj: tisková zpráva

Semináře obsáhnout témata jako „Úvod do prostorového zvuku”, nebo komentovaný poslech alba The Harmony Codex. Každá prezentace by měla nabídnout i dostatečný prostor pro diskusi. Těšit se tak budeme i na přímý rozhovor s předním audio inženýrem, který má zkušenost s těmi nejmodernějšími technologiemi. Pokud se nám poštěstí se s ním setkat osobně, tak budeme mít spoustu otázek. Nabízí se dotaz na přínos spatial audia pro akustickou hudbu, která se většinou odehrává před posluchačem a také na to, zda není spatial audio až příliš nákladnou technologií pro domácí poslech. A to nejen z finančního, ale i prostorového hlediska. Kompletní Dolby Atmos sestava si totiž žádá poměrně dost prostoru.

Ať už budou znít odpovědi jakkoli, moc se těšíme. Je totiž jasné, že PMC (Profesional Monitor Company), se bude chtít předvést. Propůjčená sestava tak slibuje reprosoustavy používané ve špičkových nahrávacích a míchacích studiích po celém světě. Najdeme je prý například v BBC, Metropolis, LP:ME Dubai a mnoha dalších. A navíc se s prezentovaným albem chce jednoznačně Steven Wilson pochlubit. Je tak nad slunce jasné, že ze zvukového hlediska půjde o velice zajímavé prezentace.

Jak na prezentace, které povede Steven Wilson?

Prezentace budou zdarma v rámci vstupu na veletrh. Stačí tedy zakoupit vstupenku v elektronickém obchodě organizátorů a věřit, že se na vás při prezentacích dostane.

Akce proběhne, stejně jako každý rok, v prostorách MOC – Event Center Messe Munich. Nejvýhodnější tak bude cesta automobilem. Slabé 4 hodinky a jste tam. V sobotu bude výstava otevřena od 10:00 do 18:00, nedělní program pak bude kratší, konkrétně 10:00 až 16:00. Cenu jednodenní vstupenky organizátoři stanovili na 10 €.

Redakce

Milujeme Hi-FI, AV techniku i High-End a nebojíme se o nich psát.

Komentáře

Hifimánie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim